Op zondag 13 september a.s.: fietstocht langs oude en nieuwe scholen in Odijk 

In het weekend van 12 en 13 september is het Monumentendag in Odijk. Die wordt vanwege corona beperkt opgepakt, maar er zijn zeker nog leuke activiteiten. Zoals deze verrassende fietstocht langs oude en nieuwe scholen.

Het thema is dit jaar: educatie. Daarom organiseert Raymond Uppelschoten (dorpshistoricus en Verleden Verteller van Odijk) een fietstocht langs 9 schoolplekken in het dorp. Oude scholen, nieuwe scholen, gesloopte scholen of scholen die nooit gebouwd werden. Leraren en leerlingen, ze komen allemaal voorbij tijdens deze fietstocht.

Fiets mee en ontdek onder andere deze (oude) scholen van Odijk:

We verzamelen vanaf 11.30 uur bij theehuis Tierelethee, Boomgaardweg 11 (vroeger groenteboer Jongerius).

Om 12.00 uur vertrekken we voor een fietstocht van ongeveer een uur dwars door Odijk. Met oude foto’s en vele verhalen komen de oude scholen van Odijk weer tot leven.

Er is zoveel te vertellen over de scholen van Odijk: oude schoolmeesters, gesloopte scholen, mooie plannen die niet door gingen. Ze komen allemaal aan de orde tijdens de fietstocht.

Raymond Uppelschoten - Verleden Verteller van Odijk

De fietstocht is gratis. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen

Vanwege de coronamaatregelen moet u zich van tevoren aanmelden. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Vul hieronder uw naam en e-mailadres in. Eén persoon kan maximaal 2 personen aanmelden. Voor aanvang van de fietstocht checken we even de aanmeldingen.

Niet aanmelders of laat-aanmelders kunnen helaas niet mee. Maar niet getreurd: de 21e aanmelder of hoger ontvangt hiervan bericht én een uitnodiging voor een volgende fiets- of wandelroute met de Verleden Verteller van Odijk.

Meld aan voor de fietstocht

Aantal deelnemers

Nog meer leuke geschiedenis van Odijk?

Gewoon nu en dan een mail. Geen spam, maar alleen leuke historische Odijk-berichten.

Voor elkaar! Je krijgt nu en dan een e-mail met de geschiedenis van Odijk.